PT100 sensor kopen?

pt100-tabel.png

De PT100 is één van de meest gebruikte temperatuursensoren ter wereld. Wist u dat 70% van alle industriële temperatuurmetingen met een PT100 wordt uitgevoerd?

Een PT100 sensor heeft veel voordelen ten opzichte van andere temperatuursensoren. Zo heeft een PT100 een groot meetbereik, gaat het element een lange tijd mee en vertoont het een nagenoeg lineair gedrag. Ook de nauwkeurigheid en de gemakkelijke aansluiting zijn pluspunten.

We moeten u waarschuwen voor veel goedkope PT100 sensoren, vaak uit Aziatische landen. CasCade koopt PT100 sensoren groot in bij twee Duitse bedrijven. Hierdoor krijgt u niet alleen een scherpe prijs, maar ook Duitse kwaliteit en degelijkheid. Bij CasCade hechten we veel waarde aan betrouwbare meetapparatuur. Zo importeren wij diverse Japanse meet- en regelapparatuur, waaronder regelaars en recorders. Aangezien de PT100-elementen vaak in combinatie worden geleverd met deze instrumenten, willen we ook hier het beste van het beste.

Een PT100-element is een weerstandselement, gemaakt van platina, met een waarde van 100 Ohm bij 0 graden Celsius. PT staat voor platina. De weerstandsdraad is namelijk gemaakt van platina. Platina heeft het grootste meetbereik van -200 graden Celsius tot 850 graden Celsius. Na PT staat 100 en dat getal verwijst naar de weerstandswaarde van 100 Ohm bij 0 graden Celsius.

pt100-sensor.jpg

Is een PT100 een thermokoppel?
Nee, het zijn allebei temperatuursensoren, maar ze hebben een ander principe. De PT100 is een weerstand van 100 Ohm bij 0 graden, waarvan de weerstand verandert bij een temperatuurwijziging.  Een thermokoppel is een actief element. Er ontstaat een spanningsverschil en dat wordt gemeten.

Zijn er verschillende soorten PT100’s?
Ja, vaak verschilt de insteeklengte en diameter. Sommige bedrijven willen een PT100 met een grotere of kleinere insteeklengte. Er zijn geen standaarden. Daarnaast verschillen de procesaansluitingen en de aansluitkoppen (bijv. MA-aansluitkop of Din-B-aansluitkop). En hoe wordt de PT100 aangesloten? Met een vaste kabel of een directe stekker? U begrijpt dat er daarom honderden verschillende mogelijkheden zijn.

Klik op de bovenstaande tabel voor een vergroting.

Een voorbeeld van een PT100 sensor met 3 draads aansluiting.

Prijsopgave PT100 ontvangen?

Bent u geïnteresseerd in PT100-sensoren? Laat het ons weten. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op om de wensen door te spreken.