Temperatuurbewaking op afstand

Wilt u de temperatuur van een serverkast, vriezer of oven continu in de gaten houden? Dankzij LogOnline is het mogelijk om de temperatuur op afstand te bewaken. Wijkt de temperatuur af? Dan ontvangt u een sms’je.

Ons LogOnline-systeem bestaat uit een sensor met zender en een databox. De sensor meet de temperatuur tot op een paar tienden nauwkeurig. Iedere minuut wordt de temperatuur naar de databox verzonden. Deze interval kunt u overigens verlengen naar bijv. iedere vijf minuten of tien minuten. De databox heeft een ingebouwde gsm-modem en verzendt de data naar de LogOnline dataserver. U kunt vervolgens in de cloud inloggen met uw login-naam en wachtwoord en kunt de tabel- en grafiekoverzichten bekijken.

Wat als er sprake is van een afwijking?
Vooraf kunt u een aangeven wanneer u een sms’je wilt ontvangen, bijvoorbeeld wanneer de temperatuur één graad afwijkt ten opzichte van de standaard of wanneer het warmer is dan 30 graden Celsius. U kunt dan vervolgens direct actie ondernemen, bijvoorbeeld door een handmatige inspectie uit te voeren.

Hoe nauwkeurig is LogOnline?
LogOnline is een volledig digitaal systeem waardoor de afwijking tot nagenoeg nul is gereduceerd. De enige afwijking is die van de gebruikte temperatuursensor. De afwijking van de sensor is afhankelijk van de gekozen kwaliteitsklasse en varieert van een enkele honderdsten van een graad tot enkele tienden van een graad.

Wat kost temperatuurbewaking op afstand?
Houd rekening met een eenmalige investering van tussen de +/- €1.500,- voor de kleinste opzet en +/- €5.500,- voor een uitgebreid systeem. U kunt maximaal zestien zenders aansluiten op één databox. Tevens is het mogelijk om een bijpassens UPS-systeem aan te schaffen. Als de netstroom uitvalt, dan blijft het mogelijk om tot vier dagen temperatuurgegevens te registreren. Daarnaast betaalt u enkele tientjes per maand voor de cloudoplossing, waardoor u online inzage heeft in meetgegevens en waardoor u alarmmeldingen krijgt.

Is wifi nodig voor LogOnline?
Nee. We leveren ons LogOnline-systeem met een ingebouwde simkaart. Er is dus geen internetverbinding nodig op locatie.

Kan de luchtvochtigheid gemeten worden?
Ja, ook de luchtvochtigheid van de ruimte kan gemeten worden met de sensor.

Voor wie is LogOnline bedoeld?
Temperatuurbewaking en temperatuurregistratie op afstand is ideaal voor iedereen die temperaturen moet registreren en bewaken. Denk aan cafetaria, horecagelegenheden, zorginstellingen, sportaccomodaties, laboratoria, internetbedrijven met eigen serverruimtes, koelbedrijven en apotheken. Ook in de industrie wordt veel gebruik gemaakt van LogOnline, onder andere in de warmtebehandelingsindustrie en bedrijven met oveninstallaties.

Wordt de data gebackupt?
Ja, de temperatuurgegevens worden opgeslagen in onze database en op verschillende locaties gebackupd. Hierdoor kan uw data nooit verloren gaan.