Vermogensregelaar

Om een goede en betrouwbare temperaturregeling te verkrijgen levert CasCade Automation Systems een uitgebreid assortiment aan Solid State Relais en Thyristorunits/vermogensregelaars. Wij bieden het programma aan van RKC Instrument Inc. uit Japan en het programma van CD Automation uit Italie.

Vermogensregelaars worden voor verschillende toepassingen gebruikt. Een populaire toepassing is de industriële ovenbouw. Er zijn vele soorten ovens die ieder hun eigen werktemperatuur hebben, afhankelijk van de toepassing. Er zijn ovens die werken rond de 180 graden, denk aan frituurovens, maar er zijn ook ovens die werken ruim boven de 1000 graden, en waarbij er soms speciale verwarmingselementen nodig zijn zoals molybdeen of siliciumcarbide. Dit zijn materialen met specifieke elektrische eigenschappen en een veranderende weerstand. Toch kunnen deze elementen moeiteloos door vermogensregelaars van CasCade worden aangestuurd.

De vermogensregelaars van CasCade zijn op te splitsen in enkelfase modellen en drie-fasen modellen, waarbij ook de twee-fasen spaarschakeling leverbaar is. Het zijn allemaal volwaardige thyristorregelaars met diverse aanstuur en aanvuurmogelijkhden en allerlei slimme functies zoals een current-limiter, een Heater Break Alarm en een spanning-, stroom- of vermogens-terugkoppeling.

Bij CasCade verkopen we zowel Solid State Relais als thyristor units. Solid State Relais zijn over het algemeen goedkoper dan thyristor units, omdat deze een eenvoudiger aanvuur princiepe hebben; een pulstrein vanuit de temperaturregelaar. Thyristor units worden over het algemeen gebruikt bij wat hogere vermogens en bij geavanceerdere verwarmingselementen zoals de hiervoor besproken silicium carbide elementen, als dan niet in combinatie met een transformator.

Uiteraard informeren wij u graag over de verschillende mogelijkheden van onze vermogensregelaars. Als u vragen heeft kunt u altijd bellen of een e-mail sturen en uw wensen kenbaar maken.